omslag cover leegland

Over Leegland

Wat blijft er over van Nederland als de dijken breken en het land overstroomt? Wat blijft er over van Nederland als na oorlog, ziekte en geweld een militaire dictatuur aan de macht komt? In de Republiek Nieuw-Nederland is niemand te vertrouwen. De elite schuilt achter de hekken van hun enclaves. Buiten de muren is het ieder voor zich. En wie de wet breekt, wordt verbannen naar Fort Zwolle en komt nooit meer thuis.

Senna, een veroordeelde soldate, en Julius, de zoon van een gewetenloze arts, leggen zich niet bij hun lot neer. Op de vlucht voor hun achtervolgers trekken ze naar het noorden in de hoop op een leven in vrijheid. Maar is er nog leven in Leegland?

Uit de najaarsfolder van Uitgeverij Passage:

“Deze roman is een echte pageturner, vol spanning en avontuur. Het boek biedt een blik op onze toekomst die tot ernstig nadenken stemt. Sluit zeer goed aan bij het populaire genre van de dystopische roman. Geschikt voor lezers vanaf 16 jaar.”

Een dystopische roman door Marjan Brouwers, uitgegeven door Uitgeverij Passage te Groningen (oktober 2020) / ISBN: 9789054523888 / NUR 301 / 14 x 21,5 cm/ ca. 250 pagina’s / € 21,00 Omslag: Mariët Visser

Nu ook verkrijgbaar als e-book! ISBN: 9789054528128 / € 10,99

uitgeverij passage