Boekpresentatie Leegland: corona-proof en toch feestelijk

Op vrijdag 23 oktober zaten Anton Scheepstra en ik al om kwart voor een klaar voor onze inloopsigneersessie voor Leegland. De eerste klant stond toen al te wachten. Het begin van een feestelijke, corona-proof boekpresentatie. En toch nog met roze bubbels, die mijn dochter Rozemarijn voor me meebracht.

Boekpresentaties zijn meestal grote, gezellige bijeenkomsten, waarbij de schrijver wordt overladen met bloemen, felicitaties en bubbels. Dat de boeklancering van mijn dromen (natuurlijk bij het Feithhuis met veel mensen en jolijt) er niet zou komen, wist ik al in mei toen Anton Scheepstra me vertelde dat hij Leegland wilde gaan uitgeven. Pre-corona hadden we er zeker een groots feest van gemaakt, maar nu de besmettingen zo snel toenemen en de richtlijnen strenger worden gaan we natuurlijk geen feestje bouwen. Jammer, maar dat is nu eenmaal niet anders.

Dus waren mensen welkom op onze corona-proof inlooppresentatie als ze op fietsafstand woonden, zodat niemand er ver voor zou gaan reizen. Met mondkapjes op mochten ze met twee personen tegelijkertijd naar binnen. Daar konden ze bij Anton afrekenen en bij mij een handtekening halen. Het leuke was dat we door deze verantwoorde opzet tijd en gelegenheid hadden om met alle bezoekers even te praten. En zodra er iemand voor de deur stond, namen we afscheid en kwam de volgende bezoeker binnen. En zo liep het gistermiddag af en aan. Veel bekenden, maar ook bezoekers die over Leegland hadden gehoord via de social media of de pers.

Om zes uur sloten we de zaak af en fietste ik blij naar huis, met een paar boeketten, chocolaatjes en een fles bubbels in mijn fietstas. Nagenietend van een fijne middag. En nu afwachten wat al die lezers van het boek vinden. Daar hoop ik snel meer over te horen!