macro photography of water waves

Doorbuffelen met Zonderland

Is Zonderland nu nog niet af? Je houdt ons wel in spanning, hoor! Opmerkingen op Facebook als ik iets post over mijn nieuwe boek. Over het schrijven van Leegland heb ik meer dan vijf jaar gedaan, dus eigenlijk is die twee jaar werken aan Zonderland best knap toch? De roman komt uit in juni, dus ik moet nu wel even doorwerken. Een update voor lezers die eigenlijk niet kunnen wachten.

Waar gaat Zonderland over? Zonder te veel te verklappen over het einde van Leegland kan ik vertellen dat de hoofdpersonen in dit tweede deel van de Leegland-trilogie opnieuw de strijd aanbinden met het kwaadaardige regime van de Republiek Nieuw Nederland. Welke missie krijgt Senna op het stadseiland Kopenhagen? Welke snode plannen heeft president Charlotte Martens? Wat is er gebeurd met Eva? Is ze nog steeds in handen van de beul Oscar Kwist? En hoe kan het dat de Erasmusbrug is ingestort? Tja, daar kan ik nog helemaal niets over vertellen.

Schrappen en schaven

Wel kan ik verklappen dat de tweede herschrijfronde van Zonderland achter de rug is en dat ik zonet het verhaal als een legpuzzel weer in elkaar heb gezet. Het manuscript is nu wel wat aan de lange kant dus het is nu tijd om te ontdubbelen, schrappen en schaven. Het verhaal zelf staat, maar er kunnen hier en daar nog wat omwegen uit. Moet ik alleen oppassen dat ik mezelf niet laat meeslepen en opeens weer spannende scenes ga toevoegen! Moedig voorwaarts maar weer!

Dit heeft Anton Scheepstra over Zonderland in zijn catalogus vermeld:

In de nabije toekomst waarin deze roman speelt staat Nederland grotendeels onder water en gaat ons land gebukt onder een meedogenloos dictatoriaal regime. Daarnaast is er ook nog eens sprake van een levensgevaarlijk virus en dubieuze medische experimenten. Beide vrouwelijke hoofdpersonen zoeken een uitweg, maar wie kunnen ze vertrouwen en waar trek je een grens? In wat ooit Rotterdam was vindt de confrontatie plaats. Dit vervolg op de dystopische roman Leegland is opnieuw een pageturner over hoe Nederland er in de toekomst zou kunnen uitzien. Een roman vol spanning en avontuur, die de lezer meesleept en tegelijkertijd aan het denken zet. Deze roman is overigens ook uitstekend los te lezen.