Dystopische lezing bij Flanor

Het is altijd leuk om te vertellen over je boeken en dus vond ik het heel fijn om eind januari een lezing te geven aan de leden van Flanor. Een zeer sympathieke en actieve club in Groningen. Toen Leegland verscheen, ben ik ook bij ze langs geweest, toen in het Forum. Dit keer organiseerde Flanor de avond in het gebouw van de USVA. Ik kreeg de theaterzaal toegewezen met een gigantisch groot scherm. En dat kwam goed uit, want ik had mijn boektrailers meegenomen en een presentatie gemaakt met mooie plaatjes.

En dus stond ik te vertellen over Leegland en Zonderland, over dystopische boeken en films en de vraag hoe dicht bij de werkelijkheid die dystopische verhalen kunnen komen. Na een uur was mijn keel droog en riep een van de bestuursleden dat het tijd was voor de vragen. Na afloop was het nog gezellig in de bar, waar we het gesprek nog even konden voortzetten. Ik heb genoten en ik hoop dan ook dat ik in de loop van 2025, als het derde deel van de trilogie is verschenen, nog een keer mag langskomen. Zoals te zien op het filmpje van Flanor, had ik het zeer naar mijn zin!