Een blik op onze toekomst?

Ook bij de Leesclub van Alles is Leegland niet onopgemerkt gebleven. Deze recensiesite bestaat sinds 2016 en werkt samen met het boekenplatform Bazarow. Recensente Steffie Verspeek-Dillies geeft de roman vier sterren. In haar recensie gaat ze onder andere in op het realistische gehalte van Leegland: “Een scenario dat zeker mogelijk is en dat maakt Leegland een sterk boek.” Steffies volledige recensie is hier te lezen. Hieronder een paar highlights!

Wat daarnaast Leegland zo goed maakt, is dat er bekende elementen worden opgevoerd. […] Juist door zo dicht bij de hedendaagse werkelijkheid te blijven, kun je je goed voorstellen dat de geschetste toekomst ooit werkelijkheid kan worden.

Het boek zou zich goed lenen om verfilmd te worden. De timing in het verhaal zou daarnaast in een film mooie situaties opleveren, waarbij verschillende personages elkaar – soms bewust, soms onbewust – net mislopen.

Al met al is Leegland dus een sterke roman die tegelijkertijd een waarschuwing geeft: zo zou het Nederland kunnen vergaan als we niet uitkijken. De geschetste toekomst is niet positief, maar wellicht wordt de situatie beter in het reeds aangekondigde vervolg. Ik kijk er in ieder geval naar uit.