Fantastisch festival

Altijd leuk om een zaterdag te spenderen tussen mensen die net als jij houden van het speculatieve genre. Dus ging ik op pad met mijn boeken en splinternieuwe ingelijste covers voor een dagje fantasy en SF bij het Fantascifi Boekenfestival in Ermelo.

Daar trof ik Marieke Pallada, een fantasy-schrijfster uit Emmen met wie ik een tafeltje deelde. Al snel zag het er zeer fleurig uit bij ons.

Het festival stond verder in het teken van de uitreiking van het best korte verhaal en het beste boek. Tussendoor was er muziek en werden er boeken verloot. Kim ten Tusscher, schrijfster van een hele serie fantasy-boeken en mede-presentator van het online boekenprogramma About Books was de hoofdspreker en haar verhaal was persoonlijk, boeiend en heel herkenbaar. Op de terugweg in de trein hebben we nog tot Zwolle nagepraat.

Ik heb verder genoten van de fijne gesprekken met lezers en auteurs. Al met al een geslaagde dag. Met uitzicht op een recensie van Zonderland in Diane’s Boekenhoekje en een gouden tip om mijn website te verbeteren. Op naar het volgende festival! En dank aan Diane en Kirstin voor al hun werk!

En trouwens, de foto’s voor dat mooie achtergrondje en van onze tafel zijn gemaakt door fotografen Jan Warbout en Christina Warbout van der Niet.