Gave recensie op Young-Adults.nl

Dat Leegland een fijn boek is voor jongeren wist ik al toen ik het schreef. Verschillende jonge lezers hebben met dat inmiddels ook al verteld. Dankzij de recensie op de website Young-Adults.nl weten nu nog veel meer liefhebbers van YA Leegland te vinden. De volledige recensie van Mei-yun Boswinkel (17 jaar) is hier te vinden. Ik laat hieronder een paar mooie citaten zien. Dit mooie plaatje komt trouwens van de Instagram-account van Young-Adults.nl.

Als er iets is wat ervoor gezorgd heeft dat ik dit boek snel heb uitgelezen, is het de staat Nieuw-Nederland zelf. Het is fascinerend om uit te vinden hoe het Nederlandse landschap en de levenswijze van de Nederlandse burgers door de klimaatoorlog en de overstromingen precies zijn veranderd.

Een waarschuwing voordat je begint aan dit boek: het tempo is hoog. Enorm hoog. De gebeurtenissen volgen elkaar vliegensvlug op.

Er komen zoveel personages voorbij in dit boek – waarvan sommige bovendien van belangen wisselen – dat een goede concentratie een vereiste is als je het verhaal wil blijven snappen. En dat is op zich niet erg. Die personages doen het hem juist. Senna, Julius, Eva, Walter, Cecilia, David, Mattie, Karst, Yetta, Constant, Martens, Berger, Kwist, Kosse: stuk voor stuk interessante personages waarvan sommigen wat mij betreft zelfs wat meer aandacht hadden kunnen krijgen.

Al met al is dit boek een aanrader voor fans van het dystopische genre en voor iedereen die houdt van een goeie doordenker en keiharde (futuristische) actie. Voor lezers van Margaret Atwood (The Handmaid’s Tale) en Stefan Brijs (De engelenmaker) zullen enkele elementen uit Leegland waarschijnlijk vertrouwd aanvoelen. Leegland? Ik zeg: drie sterren.