Genoeg stof voor Leegland 2

Op Goodreads staat inmiddels de review van mijn nichtje Lyra van der Berge. Ik ken haar als iemand die veel en graag leest. Ze las mee met een eerdere versie van het boek en heeft me voorzien van nuttige feedback. Over de uiteindelijke versie van Leegland is ze erg enthousiast: een avontuurlijk boek dat donkere thema’s niet schuwt. Haar volledige recensie staat hier online. Hieronder weer een paar citaten.

Geschreven vanuit drie verschillende perspectieven leren we de hoofdpersonages en de wereld van de post-apocalyptische Republiek goed kennen.

Met leuke herkenningspunten en verwijzingen naar het landschap in het Nederland van onze tijd wordt tegelijkertijd een schrijnend contrast geschetst en ons een maatschappelijk relevante spiegel voorgehouden. Klimaatoorlog, een virus, een dictatuur… Zo ver van huis zijn deze fenomenen niet.

Toch is het verhaal vervlochten met hoop; er is tederheid, vriendschap, kameraadschap, opofferingsgezindheid en vindingrijkheid terwijl onze hoofdpersonages zich ontwikkelen.

Er is ook genoeg om een glimlach op je gezicht te toveren. En vooruit, toch ook een traan, maar niet zonder moed en een toekomstblik. Kortom; genoeg stof voor Leegland 2!