Herren op Schier

Dat ik graag schrijf op Schiermonnikoog, weten jullie natuurlijk al. Maar ook herschrijven gaat hier heel fijn. Maandag ben ik neergestreken in Hotel van der Werff, waar ik een heerlijk grote kamer heb. En waar ik beneden in deze prachtige lounge of in de gelagkamer aan een wiebelig tafeltje zit te werken. Of in een ander hotel – voor de afwisseling.

Wat ik hier doe? Ik heb Leegland 2 nu helemaal uitgeschreven en het is dus nu tijd voor de eerste herschrijfronde. Ik heb dankzij mijn online schrijfvrienden tijdens een schrijfmarathon in maart veel waardevolle feedback om te beoordelen. En al lezend valt mij ook het nodige op. Dus ben ik nu aan het lezen en tijdens het lezen schrijf ik de feedback en alles wat mij opvalt op postit-plakkertjes in het uitgeprinte document.

Als ik daarmee klaar ben over een dag of twee (hoop ik), kan ik de plot recht trekken en een nieuwe synopsis schrijven. En daarna ga ik pas met het document zelf aan het werk. Schaven, aanscherpen, schrappen, aanvullen en polijsten totdat ik helemaal tevreden ben. Dat duurt nog wel even, maar ik heb er alle vertrouwen in. De grote lijn staat, het gaat nu om de lijnen, de details en de inkleuring.

Maar nu eerst: diner bij Hotel van der Werff!