Herschrijven als een dolle

Nadat ik de hele kerstvakantie stevig heb doorgeschreven, moest ik vorige week weer gewoon aan het werk. Maar de vrijdagen blijf ik vrijhouden voor fictie, dus gisteren heb ik weer flinke stappen gemaakt met de herschrijfronde van Zonderland. Bij het Feithhuis natuurlijk, lekker even weg van mijn eigen kantoortje.

Ik ben bezig om de plot te stroomlijnen, de personages nog verder uit te werken, de omgeving aan te kleden: het is een hele klus, maar het vordert. En dat mag ook wel aangezien het boek in juni in de winkels moet liggen. Dus nog even stevig door herren. Heerlijk om weer in de wereld van Leegland te vertoeven, om mee te gaan met de avonturen van Senna, na te denken over de keuzes die Eva moet maken en te ontdekken wat de dictator van de Republiek Nieuw Nederland voor snode plannen heeft.

Cover van Zonderland

Herkennen jullie trouwens die brug op de cover die MariĆ«t Visser heeft gemaakt? Dan weet je ook waar een deel van het verhaal zich afspeelt. En misschien zelfs wat ik met die brug ga doen…

Meer informatie over het boek is al te vinden op de website van Uitgeverij Passage en je kunt het boek zelfs al bestellen bij de boekhandels. Maar ik moet het nog wel even afmaken!