Over Leegland

Wat blijft er over van Nederland als de dijken breken en het land overstroomt? Wat blijft er over van Nederland als na oorlog, ziekte en geweld een militaire dictatuur aan de macht komt? In de Republiek Nieuw-Nederland is niemand te vertrouwen. De elite schuilt achter de hekken van hun enclaves. Buiten de muren is het ieder voor zich. En wie de wet breekt, wordt verbannen naar Fort Zwolle en komt nooit meer thuis.

Senna, een veroordeelde soldate, en Julius, de zoon van een gewetenloze arts, leggen zich niet bij hun lot neer. Op de vlucht voor hun achtervolgers trekken ze naar het noorden in de hoop op een leven in vrijheid. Maar is er nog leven in Leegland?

Uit de folder van Uitgeverij Passage:

“Deze roman is een echte pageturner, vol spanning en avontuur. Het boek biedt een blik op onze toekomst die tot ernstig nadenken stemt. Sluit zeer goed aan bij het populaire genre van de dystopische roman. Geschikt voor lezers vanaf 16 jaar.”

Reacties op Leegland

Joep van Ruiten, Dagblad van het Noorden: “Leegland leest als een rit in een tuimeltrein. Brouwers (Midwolde, 1963) slingert haar lezers allerlei onverwachte kanten op en maakt veelvuldig gebruikt van dialogen die in Amerikaanse actiefilms niet zouden misstaan.”

Janneke van Geertruy, Hebban-recensent: “Leegland is een vlot geschreven boek, wanneer je begint kost het moeite om het weg te leggen. Marjan gebruikt makkelijke taal, schrijft visueel en maakt van Leegland een boek dat door jong en oud en door leesliefhebbers en mensen met moeite met lezen met plezier te lezen zou zijn.”

Steffie Verspeek-Dillies van de Leesclub van Alles: “Het boek zou zich goed lenen om verfilmd te worden. De timing in het verhaal zou daarnaast in een film mooie situaties opleveren, waarbij verschillende personages elkaar – soms bewust, soms onbewust – net mislopen.”

Gerard Hilbrants op Hebban: “Hoewel een dodelijk virus in het boek een rol van betekenis speelt, mag je Leegland niet enkel op de stapel Coronapandemie-boeken leggen. Dan doe je het boek onrecht aan. Leegland is veel meer dan alleen maar een dodelijk virus. Hoeveel meer? Ik zou zeggen, lees het! Kom maar op met het tweede deel!”

Saskia Maaskant op Goodreads: “Leegland lezen is een beetje net als de film Mission Impossible kijken. Althans, zo voelde het voor mij. Senna en Julius worden als balletjes in een gokmachine heen en weer geschoten en je weet nooit waar ze precies heen gaan. Bij veel boeken kan ik dingen al invullen, of raden. Bij Leegland niet. Het is één groot avontuur.”

Mei-yun Boswinkel op Young-Adults.nl: “Al met al is dit boek een aanrader voor fans van het dystopische genre en voor iedereen die houdt van een goeie doordenker en keiharde (futuristische) actie. Voor lezers van Margaret Atwood (The Handmaid’s Tale) en Stefan Brijs (De engelenmaker) zullen enkele elementen uit Leegland waarschijnlijk vertrouwd aanvoelen.”

Een dystopische roman door Marjan Brouwers, uitgegeven door Uitgeverij Passage te Groningen (oktober 2020) / ISBN: 9789054523888 / NUR 301 / 14 x 21,5 cm/ ca. 250 pagina’s / € 21,00 Omslag: Mariët Visser

Nu ook verkrijgbaar als e-book! ISBN: 9789054528128 / € 10,99

uitgeverij passage

Nieuwsgierig geworden? Koop Leegland dan nu bij je lokale boekhandel! Of bestel dit boek bij Godert Walter, Libris of Uitgeverij Passage! De digitale Leegland is te vinden bij Libris, Bol en Amazon.

Bekijk je deze website liever met een donkere achtergrond? Klik dan op het maantje rechtsonder!