Over Zonderland

Overstromingen, virusuitbraken en armoede houden ons ooit zo vrije en welvarende land in de greep. Inmiddels gaat Nederland gebukt onder de dictatuur van de meedogenloze president Martens. Jaren geleden liet ze dokter Walter het dodelijke Vikingvirus ontwikkelen. Nu dwingt ze zijn dochter Eva om zijn werk te perfectioneren. Gaat Eva in verzet of helpt ze de president aan een wapen waarmee zij voorgoed kan afrekenen met al haar vijanden?

Intussen heeft Senna, een veroordeelde soldate, na haar ontsnapping aan de dictatuur onderdak gevonden in de vrije enclave van Leegland. Ze wil er een nieuw bestaan opbouwen en heeft haar leven als soldaat achter zich gelaten. Toch besluit ze om nog één keer een levensgevaarlijke missie te ondernemen. Ze gaat terug om het regime een vernietigende slag toe te brengen.

De tijd dringt. Terwijl Senna en Eva worstelen met de keuzes die ze moeten maken, loopt de vrije enclave in Leegland groot gevaar.

Uit de folder van Uitgeverij Passage:

“Dit vervolg op de dystopische roman Leegland is opnieuw een pageturner over hoe Nederland er in de toekomst zou kunnen uitzien. Een roman vol spanning en avontuur, die de lezer meespeelt en tegelijkertijd aan het denken zet. Deze roman is overigens ook uitstekend op zichzelf te lezen.”

Reacties op Leegland

Joep van Ruiten, Dagblad van het Noorden: “Leegland leest als een rit in een tuimeltrein. Brouwers (Midwolde, 1963) slingert haar lezers allerlei onverwachte kanten op en maakt veelvuldig gebruikt van dialogen die in Amerikaanse actiefilms niet zouden misstaan.”

Janneke van Geertruy, Hebban-recensent: “Leegland is een vlot geschreven boek, wanneer je begint kost het moeite om het weg te leggen. Marjan gebruikt makkelijke taal, schrijft visueel en maakt van Leegland een boek dat door jong en oud en door leesliefhebbers en mensen met moeite met lezen met plezier te lezen zou zijn.”

Steffie Verspeek-Dillies van de Leesclub van Alles: “Het boek zou zich goed lenen om verfilmd te worden. De timing in het verhaal zou daarnaast in een film mooie situaties opleveren, waarbij verschillende personages elkaar – soms bewust, soms onbewust – net mislopen.”

Gerard Hilbrants op Hebban: “Hoewel een dodelijk virus in het boek een rol van betekenis speelt, mag je Leegland niet enkel op de stapel Coronapandemie-boeken leggen. Dan doe je het boek onrecht aan. Leegland is veel meer dan alleen maar een dodelijk virus. Hoeveel meer? Ik zou zeggen, lees het! Kom maar op met het tweede deel!”

Saskia Maaskant op Goodreads: “Leegland lezen is een beetje net als de film Mission Impossible kijken. Althans, zo voelde het voor mij. Senna en Julius worden als balletjes in een gokmachine heen en weer geschoten en je weet nooit waar ze precies heen gaan. Bij veel boeken kan ik dingen al invullen, of raden. Bij Leegland niet. Het is één groot avontuur.”

Mei-yun Boswinkel op Young-Adults.nl: “Al met al is dit boek een aanrader voor fans van het dystopische genre en voor iedereen die houdt van een goeie doordenker en keiharde (futuristische) actie. Voor lezers van Margaret Atwood (The Handmaid’s Tale) en Stefan Brijs (De engelenmaker) zullen enkele elementen uit Leegland waarschijnlijk vertrouwd aanvoelen.”

Zonderland: Een dystopische roman door Marjan Brouwers, uitgegeven door Uitgeverij Passage te Groningen (augustus 2023) / ISBN 9789054524236; € 21,00
272 pagina’s, 14 x 21,5 cm, omslag: Mariët Visser

Zonderland is nu te lezen op je e-reader of tablet! Bestel je digitale Zonderland bijvoorbeeld bij Libris of Bol voor € 9,99! Of zet hem op je Kindle.

uitgeverij passage

Nieuwsgierig geworden? Koop Zonderland dan nu bij je lokale boekhandel! Of bestel dit boek bij Uitgeverij Passage!

Bekijk je deze website liever met een donkere achtergrond? Klik dan op het maantje rechtsonder!