Lang leve de boekhandel!

Het kan weer: dwalen door de boekhandel. Dat ik niet de kroeg in mocht, niet op het terras van bijvoorbeeld het Feithhuis of Pronk in hartje Groningen kon nippen aan een glas rosé, niet even snel vaatdoekjes kon halen bij de HEMA of de Blokker, dat vond ik jammer, maar ik kon er wel mee leven. Alles om het virus de kop in te drukken. Maar dat de boekhandels niet tot de essentiële winkels werden gerekend, dat vond ik onterecht en doodzonde. Voor lezers en boekhandelaren, maar ook voor mijzelf als schrijver van een coronaboek.

Want dat is Leegland: geen coronakitten of coronapuppie, maar een coronaboek. Eind oktober 2020 kwam het uit en daarna heeft het nauwelijks de kans gekregen om te shinen in al die mooie boekhandels. Zelfs toen de winkels nog open waren, bleven mensen massaal weg. En toen kwam de volgende lockdown en konden mensen alleen maar online op het idee komen dat ze Leegland wellicht zouden willen kopen. Fijn dat die optie er is, maar van een spontane ontdekking van het boek kon geen sprake meer zijn.

Laat Leegland weer shinen!

Maar die tijd is nu voorbij! Deze week mochten talloze dolblije schrijvers in het hele land feestelijk boekhandels heropenen. En mochten lezers weer naar binnen. Ze stonden niet in rijen zoals bij de Primark en de Ikea te wachten, maar dat hindert niet. Het mag weer. En nu krijgt de mooie omslag van Leegland weer de kans om mensen te verleiden het boek op te pakken, door te bladeren en wie weet te kopen.

Leegland bij Broese Utrecht

Zoals te zien bovenaan dit blog vond een enthousiaste lezer drie exemplaren van Leegland in de kast bij Broese Utrecht. Wil je Leegland ook graag in het echt bij een boekhandel kopen? Dat kan nu weer! Nieuwsgierig? Ren, fiets of rijd naar je lokale boekhandel en zoek Leegland op. De omslag is niet te missen. En dan hoop ik van harte dat je van dit coronaboek zult genieten!