‘Leegland grijpt je vast en laat je niet meer los’

Steeds meer lezers melden zich op diverse platforms om te delen wat ze van Leegland vinden. Zo plaatste Ingrid Bilardie haar lezersreactie op de website van Hebban en liet Lisette van de Heg een review achter op Bol.com. Ingrids recensie vind je hier en die van Lisette op deze website. Hier volgen enkele citaten.

Ingrid Bilardie: “De zoektocht naar Leegland is een toekomstavontuur waar conflicten hoogtij vieren en werkelijk niemand te vertrouwen is. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende hoofdpersonen, waardoor je niet alleen voortdurend ‘aha!’ en ‘Pas op!’ denkt, maar ook helemaal in het verheel getrokken wordt en maar zo snel mogelijk verder wil lezen. “

“Wel kan gezegd worden dat Leegland een goede blik in de toekomst geeft, als Nederland overstroomd zou raken en er na de klimaatoorlogen ook nog eens een bijzonder besmettelijk en dodelijk virus opduikt.”

Lisette van de Heg: “Vanaf de eerste zinnen werd ik het verhaal in getrokken en daarna liet het me niet meer los. Ik heb het dan ook achter elkaar door uit gelezen.”

“Heel leuk om eens een dystopische roman te lezen die in Nederland is gesitueerd. En dan ook nog met zoveel vaart en energie geschreven. Heel knap, spannend, verrassend, actueel en ook: nieuwsgierigmakend naar deel 2!”