Leegland, Zonderland, Anderland

De maand maart staat voor mij al jaren in het teken van De Marathon. Dan schrijf ik elke dag 1.000 woorden aan een nieuw verhaal dat online door een aantal fijne collega-schrijvers wordt meegelezen. En ik lees op mijn beurt hun verhalen. Zwaar, spannend, maar o zo heerlijk om dan begin april te kunnen zeggen: het is klaar.

En ook dit jaar is het weer gelukt: ik was van plan om Anderland, deel 3 van de Leegland-trilogie, in de steigers te zetten en dat is gelukt. Meer dan 27.000 woorden later staat er een verhaal dat nog lang niet compleet en af is, maar wel een mooie eerste versie is geworden. Ik leg dat verhaal nu terzijde en ga door met het afronden van Zonderland.

Aan het redigeren in het Feithhuis

Hoe staat het met Zonderland? Met de opmerkingen van Anton Scheepstra erbij ben ik dat verhaal nu aan het bijwerken. Het kan allemaal nog spannender en scherper, ik mag wat minder uitleggen en de puntjes moeten op de i. Of dat lukt? Dat vertel ik begin mei. Ik heb er zelf alle vertrouwen in. Aan de slag!

Je kunt Zonderland straks los lezen, maar de ervaring is nog fijner als je eerst Leegland erbij pakt. Dat boek is nog altijd te koop: via de boekhandel, online of bij Uitgeverij Passage.