Lekker geschreven in de Hof van Axen

Het was weer een heerlijke week in Witteveen! Zien schrijven doet schrijven en ook dat was weer het geval tijdens de Schrijfzevendaagse van Inge de Bie. De groep schrijvers die zich op maandagmiddag 6 mei meldde bestond grotendeels uit oude bekenden, maar er waren ook weer twee nieuwe deelnemers bij. Zoals altijd was het al snel vertrouwd en gezellig voor iedereen. Overal in de tuin en het huis zochten we geschikte plekken om eens lekker in onze verhalen te duiken.

Aan tafel realiseerden we ons op eens dat dit alweer de dertigste keer is dat de Schrijfzevendaagse plaatsvond. De eerste keer was het nog een driedaagse in Frankrijk, daarna werd het een vijfdaagse en tegenwoordig blijven we gewoon zeven dagen en zitten we in de fantastische Hof van Axen in het Drentse Witteveen.

Dit keer had ik een drukke week. Ik kwam namelijk vanuit Gent, waar ik een lezing hield en moest snel door naar het schrijffestijn. En op de vrijdag moest ik de bubbel even verlaten om een lezing te verzorgen over Tussen de Dijken met Maike van der Kooij tijdens het festival Kleintje borgsfeer. Daarover volgt deze week ook nog een blogje.

Nu weer thuis na een zonovergoten heerlijke week. Het was heel gezellig, het was inspirerend, kok Bas kookte de sterren van de hemel en mijn roman Anderland is weer een stukje opgeschoten. Snel door dus! O, en ik was nog jarig ook deze week en werd getrakteerd op deze waanzinnig lekkere taart.

61 jaar & smullen maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *