Lekker geschreven in Drenthe

Twee keer per jaar neem ik de tijjd om een week echt door te buffelen met mijn verhaal. Zeven dagen lekker schrijven dus! En dat doe ik niet alleen, maar in gezelschap van een stuk of twaalf andere schrijvers en natuurlijk onze onvolprezen Inge de Bie, die deze weken organiseert en iedereen voorziet van nuttige feedback. Vroeger gingen we naar Frankrijk, maar sinds corona hebben we een nieuwe paradijsje gevonden. Een stuk dichter bij de deur ook nog eens: De Hof van Axen van Jan & Sonja in het Drentse Witteveen.

Dit keer was het weer erg gezellig en productief. Hoewel ik ook wat gewoon werk bij me had (deadlines!) heb ik veel werk verzet. Leegland deel 2 vordert gestaag. Inmiddels ben ik op ruim driekwart van het manuscript, heb ik veel geschrapt en nog meer bijgeschreven. Bijvoorbeeld over opa Donny, de opa van Dion, een nieuw personage uit de Amsterdamse Archipel. Over hoe Senna en Dion elkaar ontmoeten op de woeste golven van de Nieuwe Zuiderzee (er komt een zepplin aan te pas). En over hoe Senna reageert als ze op een dag oog in oog staat met iemand uit haar verleden.

Wijn en whiskey!

Al met al was het een fijne week met veel mooi weer en daarna verkoelende regen. En natuurljik ontzettend lekker vegetarisch eten en wijntjes en whiskey in de avond. (Er waren ook lekker gezonde sapjes hoor!) Elke keer weer kom ik thuis met een hoofd vol inspiratie en mooie idee├źn. Al is het dan thuis wel even wennen om weer alleen te schrijven, zonder het geruis van zachtjes tikkende schrijvers om me heen.

Lekker schrijven!

Wil jij ook eens een lekker weekje schrijven in alle rust, met gezellige mensen en een kundige schrijfcoach die telkens weer de vinger op de zere plek weet te leggen? Kijk dan even op de website van Inge. We gaan weer in mei!

Leegland lezen?

En denk je nou: hee, deel 2, ik heb deel 1 van de Leeglandsaga nog niet eens gelezen? Dan is dat geen enkel probleem: het boek is nog volop te verkrijgen in de boekhandel of bij uitgeverij Passage. Trouwens, binnenkort hoop ik meer te kunnen zeggen over de publicatie van deel 2 en de titel. Eerst nog even doorschrijven!