Lezing bij Flanor op 8 februari!

Sinds Leegland te koop is, heb ik een aantal lezingen verzorgd en was ik te gast bij een paar leesclubs. Helaas waren al die bijeenkomsten digitaal. Een lezing achter een schermpje geven ging prima, maar ik kijk ernaar uit om mijn lezers weer eens in het echt te mogen ontmoeten. En dat kan op dinsdagavond 8 februari. Dan geef ik een lezing in het Groninger Forum op uitnodiging van Flanor, de literaire studentenvereniging in Groningen. Voor deze bijeenkomst is een beperkt aantal kaarten te verkrijgen via het Forum.

Wat kun je verwachten van deze lezing: in ieder geval een fijne bijeenkomst met leuke mensen. En dat is na de lockdown sowieso een mooi vooruitzicht. De inhoud van mijn verhaal is actueel. Ik ga het natuurlijk hebben over mijn roman Leegland en dan met name hoe deze tot stand is gekomen: de weg van idee naar roman op de plank. Maar ik ga ook in op het fenomeen dystopische romans en de manier waarop dystopische schrijvers inspelen op de actualiteit. En hoe je als schrijver ingehaald kunt worden door de actualiteit. Zoals ik wel vaker heb verteld, leverde ik het manuscript van Leegland in bij Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage toen we in maart 2020 voor het eerst in lockdown gingen. Waarom dat bijzonder was: nou ja, in mijn boek komt ook een verschrikkelijk virus voor. En daardoor was mijn boek opeens heel actueel. En dat terwijl het virus bij mij slechts een van de problemen in mijn wereld was: klimaatverandering, ook lekker actueel, was een veel groter thema.

Hoe dan ook: ik ga op 8 februari vertellen over hoe ik Leegland schreef, over het genre dystopie en hoe andere schrijvers en scenaristen hiermee omgaan en ik ga ook vast wat verklappen over Leegland 2! Ik kijk er heel erg naar uit, jullie hopelijk ook.

Leegland nog niet gelezen? Kijk dan even hier naar de eerste hoofdstukken!