Nieuwe reacties op Leegland

Het blijft leuk: lezers die je laten weten wat ze van je verhaal vinden. Sommige doen dat privé via de mail, andere openbaar op boekensites, Facebook of Twitter. Een bloemlezing van de laatste oogst! En wie weet aanleiding voor jou, bezoeker van deze website, om Leegland aan te schaffen. Dat kan via je eigen boekhandel!

Tineke Vervat: ‘Spannend van begin tot het eind’

Victorine de Graaf-Peters: ‘Wat een prachtig boek Marjan Brouwers! Ik verheug me op deel twee. Heel verrassend met steeds weer een spannende andere wending. Herkenbaar, omdat je de dorpen en steden kent en net niet te futuristisch om niet echt te kunnen gebeuren. Kortom, heerlijk en ook een tikje beangstigend……’

Jouke de Vries: ‘Marjan Brouwers schrijft prachtig. De afscheidsbundel voor Henk Pijlman bijvoorbeeld (De Pijlmanjaren), maar ook het boek Leegland. Mooie titel en hoe verzin je het al ruim voor Corona: een virus!

Lilian Schneider over de recensie in het Dagblad van het Noorden: ‘Mooie recensie, 3 sterren! Dat van die tuimeltrein, daar kan ik me in vinden. Daar zit de kracht van je boek in.’

Lisette van de Heg: ”’Zullen we ruilen?’ vroeg Marjan. Dat leek me een leuk idee: zijn mijn boek Flirt, ik haar boek Leegland. Wat een heerlijk leesavontuur was dat!’

Iris Boter: ‘Heel fijn boek voor 16+ en volwassenen!’

Jessica Hoekstra: ‘#leestip. Dit heerlijke boek kan ik iedereen van 16 tot 96 aanraden. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Het is een fijne mix van onderhuidse spanning en actie die samen komen in een avontuur waarvan je eigenlijk nu al het vervolg wil lezen.’

De leesreis van Ingrid Bilardie op Twitter: ‘Ik ben bij de scene waar een vermoeid maar dapper meisje een grijze muur ziet, bezaaid met kogelgaten en opgedroogde bloedvlekken. Hopelijk heeft ze tijdig door hoe een muur in zo’n toestand komt. Snel doorlezen.’

‘O! Een verrassende wending.’

‘Nu stop ik met erover twitteren hoor! #spoilers

Geart van der Meer: ‘Marjan, ik moest je even namens onze dochter (die jouw boek van mij mocht lenen) zeggen dat ze het heel spannend en goed geschreven vond – waarvan hier dus akte!’

Saskia Maaskant: ‘Dit boek heeft een speciaal plekje in mijn hart. Terwijl Marjan Brouwers, de auteur van het boek, mijn ‘Meerminnen verdrinken niet’ proeflas, mocht ik alvast van ‘Leegland’ proeven. Wij hielpen elkaar onze verhalen en personages beter te maken. Ik zal ons telefoongesprek van bijna drie uren ná het lezen van elkaars werk nooit vergeten. Het schrijfproces van dit boek was prachtig. Ik ben trots ervan deel te mogen uitmaken.’

Melletje: ‘Erg leuk, spannend en origineel verhaal. Je gaat je inderdaad afvragen of het zo zou kunnen worden in de toekomst. Soms vond ik het wel snel gaan en minder verdieping dan wat ik gehoopt had. Ik denk dat het boek vooral voor jongeren is bedoeld, maar ik heb er zeker wel van genoten. Ik vraag me af of er een vervolg komt!’