November nadert …

Eigenlijk wil ik elk jaar meedoen, maar het is me nog maar twee keer gelukt om volledig te slagen: 50.000 woorden schrijven in november tijdens NaNoWriMo (National Novel Writing Month): in 2009 schreef ik Middelwoud, mijn oerverhaal dat ik nooit afmaakte, en in 2009 een detectiveverhaal zonder titel. Dit jaar ga ik aan de slag met Anderland, het vervolg op Zonderland.

In totaal deed ik acht keer mee met wisselend succes. Ik schreef in 2015 aan Ren Janina, ren!, de historische roman die ik met Jeannette van Ditzhuijzen schreef en in 2017, 2018 en 2019 worstelde ik met mijn Leegland-verhaal en in 2020 en 2021 schreef ik stukjes Zonderland. Lang niet altijd hield ik het vol: zo stopte ik in 2021 al na 1341 woorden. Het is namelijk hard werken, elke dag bijna 1.700 woorden produceren die ook nog ergens op slaan.

Dit keer heb ik al een basis: ik schreef in maart 30.000 woorden tijdens een andere schrijfmarathon. Daar ga ik nu mee verder: dat wil zeggen dat ik deels ga herschrijven, deels aanvullen en waarschijnlijk heel veel veranderen. Ik begin weer helemaal opnieuw, maar zal stukken tekst hergebruiken, maar ik vermoed dat er weinig hetzelfde zal blijven. Eigenlijk schrijf ik dus niet een echte eerste versie, maar meer een anderhalfste.

Nanoblogs!

Vind je het leuk om te volgen hoe zo’n maand verloopt? Volg dan deze speciale nano-blogs, waarvan dit in feite de eerste is. Ik zal hier ook bijzondere, rare of spannende zinnen met jullie delen, evenals eureka- en zwarte momenten. Zonder spoilers uiteraard! Ik kijk ernaar uit!

Ps: dit is natuurlijk niet de echte cover van het boek, dit is mijn eigen nanocover!