Recensie op Hebban

Altijd fijn om een recensie tegen te komen op Hebban, de grootste lezerscommunity van Nederland. Dit keer een lezersreactie van auteur Lilian Schneider. Ik ben er blij mee en daarom zet ik hem hier volledig neer!

Verwachtingen meer dan waargemaakt

Lilian Schneider
Lilian Schneider

Na het eerste deel van de dystopische trilogie (Leegland) te hebben gelezen, was ik erg benieuwd naar het vervolg. Brouwers heeft met Zonderland mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. 

Buitelde ik in de pageturner Leegland van de ene cliffhanger in de andere, in Zonderland heeft Brouwers gekozen voor meer verdieping (wat overigens niet ten koste gaat van de spanning). Zo leren we de personages Senna en Eva beter kennen waardoor je als lezer meer begrip krijgt voor de keuzes die ze in het verleden hebben gemaakt. En er wordt een nieuw personage geïntroduceerd: Dion! Vanaf het eerste moment had deze jongen mijn sympathie, knap van de auteur dat zij dat gevoel bij mij weet op te wekken. 

Ik begrijp dat Brouwers bezig is met het derde deel (Anderland), Zonderland heeft dan ook een open einde. Kom maar op met het vervolg, zou ik zeggen.