Waar gaat Zonderland over?

De cover van Zonderland maakte Mariët Visser al eerder, maar nu is de volledige omslag klaar. Dus met rug en achterzijde. Het is weer een prachtig geheel geworden. Spannend en uitnodigend. Een boek dat je opvalt als je door de boekwinkel loopt. Een eerste impressie van het verhaal vind je in dit filmpje. Het boek is vanaf 28 augustus te koop bij de boekwinkel en de uitgever.

Boektrailer van Zonderland

Terug naar de Republiek Nieuw-Nederland

Deze omslag en het filmpje verklappen waar Zonderland over gaat: we gaan terug naar het verdronken land dat ooit zo welvarend en modern was. Naar het Nederland van de toekomst dat is veranderd in een snoeiharde republiek en waar de ene na de andere dictator met ijzeren hand regeert. Eerst joeg de dictatuur honderdduizenden mensen het land uit vanwege herkomst of geloof of gewoon omdat ze het einde van de democratie niet wilden accepteren. Daarna teisterden overstromingen en oorlogen tegen de Britten en het almachtige Groot-Scandinavië het land, gevolgd door het verschrikkelijke Vikingvirus dat almaar terug blijft komen.

De Republiek Nieuw-Nederland is niet meer het Nederland van bijna 18 miljoen mensen die lekker hun eigen gang willen gaan. Het is een armoedig land dat grotendeels onder water is komen te staan, waar de mensen zich schuilhouden achter hoge muren en in ontheemdenkampen. Waar kinderen op jonge leeftijd worden geronseld voor het leger en niemand meer weet hoe de wereld er vroeger uit zag.

In verzet

Toch legt niet iedereen zich neer bij de ellende. De mensen hebben stiekem hun hoop gevestigd op de vrije enclave van Kosse Lester in Leegland, ver weg in het verlaten noorden van het land. In die enclave woont Senna, een voormalige soldaat. Zij is in verzet gekomen tegen de dictatuur en krijgt de kans om het regime een vernietigende slag toe te brengen. Maar daarvoor moet ze eerst naar het land van de vijand: naar Kopenhagen, hoofdstad van Groot-Scandinavië.

Op zoek

Vanuit de Amsterdamse Archipel wordt de zestienjarige Dion op pad gestuurd als de kinderen van de stad door het regime worden ontvoerd. Onderweg ontmoet hij twee onverwachte bondgenoten. Lukt het om zijn broertje en nichtje te redden van een verschrikkelijke dood?

Over de grens

Ondertussen krijgt de jonge Eva Rademaker het bevel om de Republiek te helpen bij de bestrijding van het Vikingvirus. In het laboratorium naast een drijvende wapenfabriek in de baai van het verdronken Rotterdam zet ze het werk van haar vader voort. Gaat zij daarbij net zover als de meedogenloze dokter Walter?

Publicatie Zonderland

Op zondag 27 augustus staat de boekpresentatie gepland en vanaf die dag is het boek te koop in de boekwinkels. Meer informatie over dit evenement volgt later!

Zonderland is het tweede deel uit de trilogie over Leegland, maar is ook los te lezen. Zonderland wordt uitgegeven door Uitgeverij Passage te Groningen