schrijfzevendaagse

Zeven dagen schrijven in Drenthe

Gisteren aangekomen in de Hof van Axen in het Drentse Witteveen, waar ik zeven dagen mag schrijven aan Leegland 2. Een heerlijke, rustige locatie, met veel ruimte, een eigen slaapkamer en een inspirerende omgeving. Ik zit buiten tussen de zingende vogels uit te denken hoe het verder gaat met mijn personages, over wat er in dit deel gaat gebeuren in Leegland en de woorden stromen uit mijn pen. Elke dag een korte update!

Vandaag begonnen met recapituleren. In maart scheef ik al 30.000 woorden en heb ik in feite de drie hoofdpersonages klaargezet. Ik heb ze een doel gegeven en ze zijn nu alledrie op weg om te doen wat ze moeten doen. Onderweg laat ik wat meer zien van de wereld die ik heb bedacht: Leegland, de Amsterdamse Archipel, de enclaves en het verwoeste, overstroomde land. Ook het Vikingvirus is nog aanwezig en gaat zelfs een grotere rol spelen in deel 2 dan in deel 1.

Plotten en mindmappen

Vandaag ga ik vooral plotten en mindmappen. Waar gaan mijn personages naartoe en hoe komen ze daar? Vinden ze elkaar terug of juist niet? Welke personages uit deel 1 komen terug in deel 2? En wat zijn hun drijfveren? Ik ben nu vooral bezig met de ontwikkeling die Senna gaat doormaken in deel 2. Blijft ze de sterke jonge vrouw die alle tegenslagen overwint en altijd doorzet? Of hebben de gebeurtenissen uit deel 1 haar geknakt? We gaan het zien! Koffie erbij en schrijven maar.