Zonderland is gearriveerd

Ik zat nog maar aan mijn eerste kop koffie vanochtend toen Anton Scheepstra me belde: de vrachtwagen met daarin twee pallets vol Zonderlanden stond al voor zijn deur. Dus sprong ik meteen op de fiets om even later met een brede grijns het boek te bekijken. En natuurlijk maakte Anton daar een foto van.

Wat een heerlijk gevoel: je eigen boek in je handen, nog lekker nageurend naar drukinkt en nog door niemand gelezen. Ruim twee jaar lang bestond Zonderland alleen in mijn hoofd en in mijn computer. Daarna als drukproef op papier en nog een keer op scherm. Het verhaal is niet veranderd, maar als het dan eindelijk gedrukt en wel in vele dozen arriveert, wordt het opeens echt.

Zondag presenteren we het boek feestelijk in Café de Sleutel in Groningen en vanaf maandag gaan de boeken de wereld in. Dan moet ik het verhaal over Senna, Eva en Dion loslaten en in handen geven van de lezers. En dan begint het wachten op de eerste reacties. Dat is zo mogelijk nog enger dan het boek uit handen geven.

Kun je bijna niet wachten om te lezen wat er allemaal gebeurt in Zonderland? Kom dan gezellig langs zondagmiddag of bestel het boek bij Uitgeverij Passage. Het boek ligt vanaf maandag ook in de boekwinkel.