Zonderland op de radio

Deze week mocht ik op de radio vertellen over Zonderland. Karin van Bodegom presenteert een wekelijks kunstprogramma op de lokale radiozender RTV80. Dat is de zender voor de Kust- & Duinstreek, dus zeg maar Egmond, Schoorl en Bergen. We hadden een fijn gesprek dat werd uitgezonden op vrijdag en wordt herhaald op maandag.

Karin vroeg me waar Zonderland en ook Leegland over gaan en dus kreeg ik alle gelegenheid om te vertellen over overstroomd Nederland, de dictatuur en het virus. Maar ook over de keuzes die Senna en Eva moeten maken. Leuk was een reactie van een meeluisterende schrijfvriendin: ‘Mooi ook dat je de nuances tussen goed en kwaad (met o.a. goed bedoelen, kwaad uitpakken) benoemde. Vind ik ook een van de sterke punten in beide boeken.’

Luisteren?

Het interview is nog terug te luisteren op de zender, maar ook hier in twee delen. De muziek er tussendoor moest ik er even uitknippen vanwege de rechten.